DE MAGIE VAN BEELDBEWERKING

Een Online begeleid 1:1 Cursustraject

Ontdek de Magische mogelijkheden van Beeldbewerking.

Leer een magische beeldbewerking in Adobe Photoshop en tover je foto's om tot jouw perfecte plaatje!

“HOE DOEN ZE DAT TOCH”?

Fotograferen, dat lukt je wel. Maar hoe krijg jij nu die sprookjesachtige sfeer in jouw foto’s? Je ziet het veel op social media. Mooie dromerige foto’s van dieren en kinderen, omgeven met een magisch sfeertje. Hoe doen ze dat toch?

“TUTORIALS”

Ze zijn er genoeg, filmpjes op YouTube, online programma’s met nog meer losse filmpjes. Je kijkt ze met veel enthousiasme maar je zit nog steeds met vragen, mist de samenhang en de structuur. Of ga je naar workshops van een dag of dagdeel. Je wordt overladen met werkwijzen en technieken, leert heel veel. Maar eenmaal thuis achter je laptop, blijk je weinig te hebben onthouden van al die informatie. 

“JE GAAT ERVOOR”

Heb jij het nog niet voldoende in de vingers? Krijg jij nog niet die sfeer in jouw foto’s, waar je naar op zoek bent? Wil jij je vaardigheden in beeldbewerking nu eens en voor altijd verbeteren?

Ik kan je helpen!

WIL JIJ…

* Meer sfeer en magie in jouw foto’s

* Meer opvallen met je eigen stijl

* Jouw foto’s naar een volgend level tillen

* De magische mogelijkheden van Adobe Photoshop ontdekken

* Een volledige workflow leren voor beeldbewerking

* Niet meer aanmodderen maar direct hulp krijgen bij wat niet lukt?

*Persoonlijke 1:1 aandacht en uitleg op maat?

* Eindelijk eens goed worden in Beeldbewerking

Dan is het 1:1 Online cursustraject De Magie van Beeldbewerking precies waar jij naar op zoek bent.

Ik neem je mee in de magische mogelijkheden van Adobe Photoshop. In mijn workflow en veel meer dan dat.

We gaan  samen aan de slag met de verschillende technieken in Photoshop die je kunt gebruiken om de kracht van je foto naar voren te halen. De sfeer te creëren die jij voor ogen hebt. Jouw ideeën, jouw stijl.

Verdeeld over vijf sessies van 1 uur, in opvolgende weken, gaan stap voor stap door de beeldbewerking heen en creëren we samen waar jij al zo lang naar op zoek bent. Maak wat jij mooi vindt! 

Is Photoshop voor jou helemaal nieuw? Ook dan kun je juist heel goed mee doen. We beginnen bij de basis en nemen alles in een overzichtelijk tempo door. Tussendoor en na de cursus ben ik voor jou beschikbaarom je vragen te beantwoorden en de kijken naar de problemen waar je misschien tegen aanloopt. Jij moet uit dit cursusprogramma precies dat kunnen halen wat jij wilt en er van verwacht. Daar gaan we voor!

Schrijf je nu in voor het 1:1 Online cursustraject De Magie van Beeldbewerking.

DATA : in overleg

TIJD:  in overleg

INVESTERING€375 incl. btw

SESSIE 1

Introductie Tools/Lagen & Maskers, Selecteren & Maskeren en Camera RAW.

Leer de basisprincipes van het werken met Photoshop en maak een eerste begin in camera RAW voor een magische eindresultaat. Heb je de basis al onder de knie? Maken we een start met de onderwerpen uit Module 2.

SESSIE 2

Ongewenste objecten verwijderen en compositie aanpassen.

Leer om storende elementen uit je foto te verwijderen met behulp van verschillende technieken, de compositie te verbeteren en rust in je foto te brengen.

SESSIE 3

Kleur.

Leer meer over het versterken van sfeer en contrast door middel van kleur.

SESSIE 4

          Licht & Contrast.

     Kracht geven aan je foto door middel van contrast en het accenturen van het aanwezige licht.

SESSIE 5

Afronding en Samenvatting.

We gaan alles nog een keer bij langs en ronden af met de finishing touch. Verscherping, vignettering en het aanbrengen van een watermerk. Je leer foto’s op te slaan geoptimaliseerd voor gebruik op social media en afdrukken.

HOE WERKT HET?

Het 1:1 cursustraject is ingedeeld in modules die verschillende onderwerpen bevatten. Deze onderwerpen worden verdeeld over 5 sessies van 1 uur. In zoveel opeenvolgende weken (uitzonderingen iv.m. vakantie kunnen in overleg worden gemaakt). We plannen de start van het traject in overleg. Het gehele programma vindt online plaats via ZOOM. Je krijgt voor de start van iedere sessie, een een link voor deelname, via de mail toegestuurd. Je moet ZOOM eenmalig downloaden. Dit is gemakkelijk en gratis.

Voor deelname heb je nodig:

  • Een laptop of desktop met audio en camera.
  • Beeldbewerkingsprogramma Adobe Photoshop
  • Jouw eigen foto’s in RAW bestand.
  • Het programma is het meest geschikt voor dieren-en kinderfotografen.

Na iedere sessie is er een replay voor jou beschikbaar om terug te kijken.

Omdat je tussentijds werkt aan je eigen foto, stap voor stap de workflow volgt, kan ik je gericht tips geven. Tussen de sessies in is er alle gelegenheid om vragen te stellen via mail of WhatsApp. Ik kijk met je mee wanneer je tussendoor tegen problemen aanloopt. Zo is extra persoonlijke aandacht altijd mogelijk en weet je zeker dat je alles uit dit traject kunt halen wat je nodig hebt. We gaan niet voor minder!

Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Het traject is niet toegankelijk voor deelnemers die zelf soortgelijke online trainingen, masterclasses, workshop of scholing aanbieden.

WAT ZEGGEN ANDEREN?

Toen ik las dat Marchien je een cursusprogramma kennis ging laten maken met haar magische manier van beeldbewerking, was ik meteen om.
En ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Marchien legt alles heel goed en duidelijk uit. Je kunt tijdens de les zelfs meeschrijven, maar dat is zo goed als onnodig omdat je na elke les toegang krijgt tot een video waarop je alles nog eens in je eigen tempo kunt nalopen.
Op deze manier was het ook heel eenvoudig om gedurende de cursus aan je eigen foto te werken. Hierdoor ontstond als vanzelf op het eind een mooie ’voor’ en ’na’ foto.
Het waren plezierige lessen die, ondanks dat ze vol zaten met veel informatie, toch heel goed te volgen waren. Ik vind het zeker een aanrader, want na deze mooie workshop heb je weer een paar extra mooie tools in handen om je fotografie naar een hoger niveau te brengen.
Ina Hoekstra

*****

Voor mij is er veel veranderd na de cursus! Heb mijn eigen stijl min of meer ontdekt. Heb al flink wat fotoshoots gedaan, iets dat ik vóór de cursus nooit zou hebben aangedurfd!
Ik heb bij een andere fotografe een cursus gedaan, maar dat is me niet goed bevallen. Ik begreep jouw uitleg veel beter, was ook inspirerender om mee aan de slag te gaan.
Door jouw cursus is er een ontwikkeling op gang gekomen waarin ik regelmatig weer iets nieuws ontdek. Ik wil graag nog eens een cursus voor gevorderden volgen, bij jou.
Josje Toby

*****

Wat een ontzettend leerzame workshop! Marchien legt ontzettend helder en concreet uit, waardoor je niet de hele tijd heen en weer wordt geslingerd tussen alle opties die Photoshop biedt en het spoor bijster raakt. De losse modules vormen samen een super fijn geheel waardoor je je hele foto naar een ‘hoger niveau’ kan tillen qua beeldbewerking. Daarbij komt de laagdrempeligheid voor wat betreft vragen en ondersteuning. Absoluut een aanrader!
Carola Westerhuis

*****

Ik wou de cursus ” de Magie van Beeldbewerking ” volgen bij Heidstra Fotografie, maar deze was online, en hiervoor stond ik niet te trappelen. Ik heb me uiteindelijk toch ingeschreven en dit is me heel goed bevallen. De uitleg van Marchien was eenvoudig en heel goed te volgen, en er was ruimte om vragen te stellen. Een wereld van kleur is voor me open gegaan ! Een pluspunt is dat je de video nadien kan herbekijken. Ik kan de cursus ten zeerste aanbevelen. Goed gedaan Marchien !
Gerda Dezitter (België)

*****

Wat een leerzame workshop!!  Op voorhand bedacht ik dat we niet zoveel zouden kunnen zien op 1,5 uur tijd, maar niets was minder waar. Ze heeft ons helemaal uit de doeken gedaan hoe ze haar magische beelden creëert. Helder, superveel info en geen geheimen! Een aanrader! 
Sarah Verstreaten  (België)

*****

Online 1:1 Cursustraject de Magie van Beeldbewerking

Creëer de sfeer waar jij naar op zoek bent. Til je foto’s naar een next level
Investering: €375 Incl. btw

Hi ik ben Marchien

Ik ben een zeer gepassioneerd Fine Art Hondenfotograaf. Het fotograferen van honden, het vertellen van een verhaal of laten delen van een emotie is wat is het liefste doe. Dieren zijn altijd echt, zonder oordeel, zonder verwachtingen, levend in het hier en nu. Ze geven me rust en een intens gevoel van blijheid. Ik hou ook erg van de magie van de natuur. Ik laat dit graag terug zien in mijn foto’s. Ze krijgen hiermee een dromerige, wat sprookjesachtige uitstraling.

Waar ik ook erg veel energie van krijg en bijzonder enthousiast van wordt, is wanneer ik anderen die van fotograferen houden, nieuwe vaardigheden mag leren op gebied van beeldbewerking. Zorgen dat ze zich verbazen en wel moeten glimlachen, als ze kijken naar het eindresultaat van hun eigen foto’s. Omdat ik weet hoe blij je daar van kunt worden. Ik vind het geweldig leuk om mijn kennis met anderen te delen. Ben jij er klaar voor om de magie van beeldbewerking te leren?