Skip to main content

WELZIJN BOVEN HET PERFECTE PLAATJE

Fotograferen van honden is een vak apart. Het is veel meer dan het dier ergens stil laten zitten en de ontspanknop indrukken. Een fotoshoot is voor de meeste honden erg ongewoon. We zijn buiten, in gebied waar normaal heerlijk wordt gewandeld. Maar nu gaat ineens alles anders. We blijven veel langer ergens stil staan, er ligt een vreemde op de grond met een gek zwart oog naar de hond te staren. Allemaal zaken die stressvol en intimiderend voor de hond kunnen zijn.  Oog hebben voor het welzijn van de honden is wat mij betreft van het grootste belang.  Dan moet je wel goed weten waar je op moet letten….

ALTIJD EEN 1:1 PRAKTIJK WORKSHOP HONDENFOTOGRAFIE

De praktijk workshop Hondenfotografie bied ik altijd in privévorm aan. Dit heeft alles te maken met mijn oog voor het welzijn van de honden. Meerder mensen die tegelijk hun camera op een hond gericht houden, ervaar ik als voor de dieren bijzonder onprettig. Daarbij worden de honden in mijn beleving dan teveel “het onderwerp” dat moet gaan zorgen voor het perfecte plaatje. In een 1:1 workshop is in mijn ervaring veel meer de mogelijkheid om de hond leidend te laten zijn en het te doen met dat wat de hond ons kan geven. En dus niet met dat wat wij van de hond verlangen.

De WORKSHOP DE MAGIE VAN HONDENFOTOGRAFIE & BEELDBEWERKING

Spreekt bovenstaande jou aan? Dan ben je meer dan welkom om samen met mij in de wereld van de hondenfotografie te duiken. Omdat de workshop 1:1 gegeven wordt, kan de invulling ervan helemaal afgestemd worden op jouw behoefte. Of je nu een beginner bent in het fotograferen of al meer ervaren. De workshop is in combinatie met de beeldbewerking te boeken maar ook los.  We gaan aan de slag met dat wat jij wilt leren!

Hondenfotografie is een specialisatie binnen de fotografie. Het is daarom wel wenselijk dat je kennis hebt van de belichtingsdriehoek en deze in de praktijk ook goed weet toe te passen. Heb je dit nog niet? Volg dan eerste het Leerprogramma De Magie van Fotografie. 

Is dit voor jou herkenbaar?

Je wilt honden fotograferen met oprecht respect voor hun welzijn

Je wilt leren hoe je hier oog voor kunt houden en hun grenzen kunt respecteren.

Een shoot ontspannen laten zijn voor hond en eigenaar?

Liever niet deelnemen aan groepsworkshops als het gaat om het fotograferen van dieren?

Dromerige foto’s maken van je eigen hond of die van anderen?

Scherpe foto’s van honden kunnen maken.

De techniek om ze “magisch” te maken onder de knie krijgen.

Selectief aan de slag met de technieken die jij wilt leren of verbeteren.

Vanuit je eigen stoel, online aan de slag met de beeldbewerking.

.Eindelijk maken wat je al zo lang voor ogen hebt.

Je leer jij liever 1:1 dan in een groep.

Dan is deze workshop bij uitstek geschikt voor jou!

Wat heb je nodig om deze workshop te volgen?

Je houdt van dieren in het algemeen en honden in het bijzonder.

Het welbevinden van dieren gaat voor jou altijd boven het perfecte plaatje.

Geduld is één van je beste eigenschappen!

Je kunt al goed werken met de belichtingsdriehoek ISO, Sluitertijd en Diafragma. ( Volg eerst het Leerprogramma De Magie van Fotografie wanneer je dit nog niet onder de knie hebt.)

Je hebt een systeem,- of spiegelreflexcamera (handmatig in te stellen en in RAW te fotograferen).

Je bent in het bezit bent van een prime- of zoomlens, minimaal F2.8. en een minimale brandpuntafstand van 85mm, bij voorkeur 200mm.

Je hebt een laptop of desktop met Adobe Photoshop CC of Elements. (als je de combi met beeldbewerking boekt)

Je bent mobiel genoeg om plat op de grond te liggen of andere gekke houdingen aan te nemen.

Je bent niet bang om vies te worden 😉

Hoe gaat het in zijn werk?

Van te voren ontvang je een video met daarin informatie en uitleg over de wijze waarom honden met ons en met elkaar communiceren. Hier komen we aan het begin van de shoot nog uitgebreid op terug.

Ook krijg je een korte vragenlijst om de workshop helemaal op maat voor jou te kunnen inrichten. De inhoud kan dus voor iedereen weer anders zijn.

We plannen samen een moment voor jouw fotoshoot met een hondenmodel die ik voor je heb geregeld. De keuze voor de hond, fomaat, kleur, gedrag, bepalen we samen in overleg. Deze fotoshoot is van jou, jij fotografeert en ik begeleid je er doorheen. Je gaat het dus rechtstreeks in de praktijk leren.

De 1:1 Praktijk Workshop duurt maximaal 2 uur.

Boek je de combinatie Workshop met (online) Beeldbewerking dan:

Plannen we bij de start ook gelijk een afspraak om online samen aan de slag te gaan met de beeldbewerking. Werken we jouw foto helemaal uit tot een magisch plaatje!

De beeldbewerking gaat digitaal via ZOOM. Grote voordeel hiervan is dat de sessie wordt opgenomen zodat er na afloop een replay video voor jou beschikbaar is. Kijk je alles op je gemak nog eens weer terug. Dit deel van de workshop duurt ongeveer 2 uur.

Heb je nog geen ervaring met Beeldbewerking in Photoshop, volg dan eerst het Leerprogramma De Magie van Beeldbewerking, minimaal Module Basis. 

Deze persoonlijke 1:1 praktijk workshop De Magie van Hondenfotografie is het meest geschikt voor dierenfotografen. Echter, de kennis en techniek leent zich ook uitstekend voor kinderfotografie

Investering & Details:

Datum & tijdstip: In overleg te plannen.

Deelname: privé

Investering (incl. btw):

De Magie van Hondenfotografie, exclusief Beeldbewerking:€169,99

De Magie van Hondenfotografie, inclusief Beeldbewerking: €299,99

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial