Skip to main content
Shana is geboren in de straten van RoemeniΓ«. Als pup al in de opvang terecht gekomen en een warm thuis gevonden bij Esther & Daniel. En al is ze dol op spelen en kan ze lekker gek doen, haar uitstraling is rustig en beheerst. Met haar prachtige bruine ogen kijkt ze dwars door je heen. Zonder geluid weet ze precies de juiste snaar te pakken. Voor je er erg in hebt, heb je al het lekkerste hondensnackje uit je jas getoverd en kauwt zij hem smakelijk weg.
Β 
Geen wonder dat Esther en Daniel meteen verkocht waren toen ze haar foto 3 jaar geleden voorbij zagen komen. Na een strenge selectieprocedure kwam ze definitief naar dit warme thuis. Ze is nu ongeveer 4 jaar oud. Niet lang na haar komst werd Sem geboren. Ze groeien nu samen op en de shoot was dan ook vooral bedoeld om dit voor altijd vast te leggen. Tijd gaat veel te snel…
Β 
Dat honden en kinderen goed samen gaan is zeker geen vanzelfsprekendheid. Hoewel dit wel vaak van honden wordt verwacht is dat niet helemaal eerlijk naar de hond. Kinderen zijn onvoorspelbaar, ze kunnen de communicatie signalen van de hond niet lezen en gaan daardoor vaak al snel over de grenzen van het dier heen. Soms zijn honden letterlijk speelgoed voor ze. Andersom kunnen honden in hun enthousiasme soms behoorlijk lomp zijn en zien ze geen verschil tussen hun soortgenoten en een kind. Ruig spelen noem ik dat πŸ˜‰ Daar komt vaak huilen van…
Β 
Tijdens de shoot is het voor mij daarom van groot belang dat de grenzen van de hond en het kind gerespecteerd worden. Sem en Shana zijn duidelijk maatjes en volledig aan elkaar gewend. Ze kijken al lang niet meer op van elkaars β€˜grappen en grollen’. Shana pikt de emotie van Sem haarfijn op. Is hij even verdrietig en moet hij huilen, blijft ze heel rustig naast hem zitten. Wacht geduldig af tot het over is. Is Sem weer helemaal blij en vrolijk dan slaat dit direct over op haar. Rent ze speels door het bos en is met gemak te verleiden tot spel. Waarbij ze duidelijk rustiger speelt wanneer ze met Sem is.
Β 
Kinderen en honden verschillen niet zoveel van elkaar. Beide kunnen heel goed momentjes pakken en daar van genieten, zonder aan de dag van morgen te denken. Ze zijn eerlijk en als ze de ruimte krijgen, worden emoties niet verstopt. Mag iedereen het weten wanneer er verdriet is en wanneer ze blij zijn. Wanneer kinderen goed worden begeleid in de omgang met honden dan begrijpen ze elkaar zonder woorden.
Β 
Shana & Sem laten heel mooi zien hoe….
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: