Skip to main content

Er zijn meerdere definities van โ€œsamen zijnโ€ en dat is helemaal okรฉ, zo vertelt Canisia. Eigenaar van Giolo. Dat heeft hij haar geleerd. Giolo is een 12 jaar oude Italiaanse zwerfhond die al jaren geen zwerver meer is. Maar in zijn koppie en zijn aard houdt hij van zijn vrijheid, van het alleen zijn. Zich zelf redden en met rust gelaten worden. Maar dat alles ook weer niet in zijn eentje. Hij weet dat Canisia altijd naast en achter hem staat. De enige bij wie hij in de buurt wil zijn, die hij vertrouwd. Standaard en perfectie bestaan voor hem niet, altijd is het net even anders en daar is niets mis mee. Canisia heeft het genomen zoals het is en geleerd om het te waarderen, hem in zijn waarde te laten.

Heel Europa hebben ze samen doorgereisd en nog dagelijks reist hij mee door heel Nederland ivm met haar werk als Paardenosteopaat. Giolo gaat altijd mee. Beweegt zich op zijn gemak en zonder problemen, tussen de paarden. In al zijn stoere eigenheid en zelfstandigheid doen ze ondertussen lekker alles samen.

Toen er grote zorgen ontstonden over zijn gezondheid kwam bij Canisia het besef; โ€œde tijd resterend is vaak nog veel te kort, we nemen zoveel in het leven altijd maar voor lief โ€

Hoe vaak besef jij hoe belangrijk jij en je hond voor elkaar zijn? Hoe bijzonder de band is die jullie hebben? Die momenten waarop je het beide echt even kunt voelen. Soms is het overweldigend, zeker wanneer er angst is om elkaar te moeten verliezen.

Gelukkig zijn de eerste berichten over de gezondheid van Giolo naar omstandigheden goed. We hopen dat hij nog heel lang, geheel zelfstandig, maar toch samen, met Canisia op pad mag gaan. ๐—™๐—ผ๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ ๐—š๐—ถ๐—ผ๐—น๐—ผ!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: