Skip to main content

Het is nog wat donker, grijze wolken hangen laag over het bos, wanneer ik sta te wachten op de komst van Lola. Er waait een stevig windje maar koud is het absoluut niet. Best raar voor een dag in de eerste week van januari. Hoop wel dat we er nog een beetje licht bij krijgen vanochtend.

Dan kom het eerste zonnestraaltje al aangehuppeld, Lola springt vol enthousiasme uit de auto. Ik ga op mijn hurken zitten en ze komt me voorzichtig onderzoeken. Al snuffelend begint ze zachtjes en ontspannen te knorren. Ik ben goedgekeurd Het konijnenoortje wat ik voor haar had meegenomen werd ook met tevreden knorren in ontvangst genomen. Die nam ze mee voor onderweg, slimme meid.

Lola is een mooie Pitbull dame van 8 jaar oud. Door haar eigenaren wordt ze liefkozend Goudlokje genoemd. Niet alleen omdat haar vacht een prachtige gouden gloed heeft, vooral omdat ze een hart van goud heeft.

Helaas heeft ze haar ras niet mee. Lola moet boven gemiddeld goed presteren anders wordt er al snel een oordeel over haar geveld. Niet dat ze daar zelf mee bezig is. Lola is gewoon haar wijze liefdevolle zelf. En ze heeft het grote geluk dat ze bij mensen is terecht gekomen die haar zien zoals ze werkelijk is. Een lieve zachtaardige hond op zoek naar vriendschap en liefde, veiligheid, goede zorg en oprechte begeleiders. Die haar liefhebben als een deel van zichzelf, als deel van hun gezin. Niet als één of andere vechtmachine, bedoelt om het waardeloze ego van de eigenaar op te krikken.

Ik heb genoten van Lola, van haar β€œgeluksknorretjes” die ze uitbundig laat horen wanneer ze vrolijk en ontspannen is. Van de blikken van haar eigenaren, als ze over haar praten, als ze naar haar kijken. Met zoveel waardering en liefde. Blij voor hun en nog blijer voor haar. Had me geen mooiere shoot kunnen wensen om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: