Skip to main content

Meer dan 10 jaar geleden werd ze door Cรฉline uit het asiel gehaald, toen 1,5 jaar jong. Met een karakterbeschrijving die nou niet bepaald een uitnodiging leek voor adoptie. Maar Cรฉline koos met haar hart en luisterde naar haar intuรฏtie. Bully hoorde bij haar, dat was zeker. En niets bleek minder waar. Kijk haar nu, inmiddels een seniorendame van 12 jaar oud. Vanaf dag 1 begrijpen zij elkaar en zijn ze de beste maatjes. Natuurlijk ging het niet altijd even makkelijk maar nooit hebben ze elkaar in de steek gelaten. In tegendeel, Bully is er altijd. Ze is gehecht aan haar mensen, voelt zich het veiligst wanneer zij allemaal in de buurt zijn. Ze is een volwaardig lid van het gezin. Lief, geduldig, voegt zich gemakkelijk en een echte knuffelbeer.

Ik moest denken aan een opmerking van een dame, eerder op een fair. Op mijn kraam staat een foto van een Amerikaanse Staffords teefje, ook een seniorendame. Deze mevrouw gaf mij een compliment over de foto. Wel liet ze weten dat ze de hond die er op stond niet mooi vond. Prima natuurlijk, je hoeft niet elke hond mooi te vinden, doe ik ook niet. En toch is deze opmerking mij bij gebleven. Het is namelijk wel hoe het gaat. Honden die voornamelijk op uiterlijk beoordeeld worden. Niet alleen wanneer mensen zelf hun keuze maken voor een hond, ook op social media. Zo merk ik dat fotoโ€™s van populaire โ€œmooieโ€ honden meer waardering krijgen dan de huis tuin & keuken mixjes of de Stafford en Pitbulls onder ons.

Voor mij zijn honden mooi om wie ze zijn en hoe ze zijn. Hun individuele karakters, soms vertrekt door het uiterlijk en soms juist heel goed onder het uiterlijk verborgen.
Mooi zijn ze wanneer ze de kans krijgen om een gelukkig en liefdevolle band met hun eigenaar op te bouwen. Om vervolgens mooi oud te mogen worden. Wanneer het okรฉ is dat het krachtige, soepele rennen en spelen, vervangen wordt door stijve en rustige slenterstapjes. Wanneer de sterke zelfverzekerde blik, een beetje overschaduwd wordt door wijze grijze haartjes. Het lijf mankementen begint te vertonen en er meer geslapen wordt dan gewandeld.

Mooi is de blik tussen deze beide individuen, ze kennen elkaar, houden van elkaar, kunnen nog lang niet zonder elkaar. Of zoals Cรฉline het zelf zegt; Bully is mijn soulmate….ik hoop dat ze 100 wordt.๐Ÿ’š

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: