Skip to main content
Elke week train ik met Torvi bij Maria. Een half uur β€œspelen”, waarin Torvi met heel veel plezier en overgave haar spelletjes doet en wij beide ondertussen heel hard aan het leren zijn. Het is zo mooi om te zien hoe een kleine pup zich steeds verder ontwikkeld. Ze groeien niet alleen lichamelijk heel hard, ook mentaal gebeurt er van alles. Steeds meer verbanden worden gelegd, vertrouwen groeit en je leert elkaar steeds beter kennen.
Β 
Alles draait om het voelbare contact, zo omschrijft Maria het. En dat vind ik zo mooi gezegd. Echt contact is niet enkel het hebben van oogcontact. Je hoeft het niet altijd te kunnen zien, je moet het vooral kunnen voelen. Fos is nu 11 weken en al heb je alle kennis over honden en hun belevingswereld, je zult altijd moeten beginnen met elkaar leren kennen. Aftasten, uitproberen. En zoals Maria zegt, kijken, heel veel kijken. Letten op de signalen die je hond geeft, hoe hij met je communiceert.
Β 
Wij willen dat ze luisteren naar ons. Dat begin met luisteren naar hen. Waar liggen de behoeftes, waar liggen grenzen. Dat is voor iedere hond weer anders, ongeacht de beschrijvingen van een ras. Alleen zo kun je een goede basis van vertrouwen creΓ«ren en bouw je samen aan een goede band. Met als belangrijkste fundament, wederzijds respect!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial