Skip to main content

Zeventien jaar was Rachel toen ze het eindelijk voor elkaar had gekregen. Na jaren van jengelen en zeuren hadden de kinderen de ouders overstag, er kwam een pup.Daar was de kleine gekke Bandit. Een prachtige Golden Retriever pup met een uniek karakter. Toen Rachel haar ouderlijk huis verliet moest Bandit natuurlijk wel mee. Er was inmiddels zo’n hechte vriendschap ontstaan, daar komt niemand tussen.

Je zou Bandit een serieuze hond kunnen noemen. Eerder een denker dan een speler. Lekker dicht bij zijn eigen mensen zijn is fijner dan donderjagen met andere honden. Heerlijk wandelen, zwemmen en eten, daar kwam hij altijd graag zijn mand voor uit. Zodra hij wist dat ze met de auto op pad gingen werd hij helemaal enthousiast. Met glimmende oogjes en een blije kwispelende staart. Maar inmiddels is Bandit bijna 14 jaar en wordt hij liggend in de mand, in de auto getild. De levensjaren van een hond gaan nu eenmaal bijzonder snel. En die van Bandit gaan nu wel heel erg rap. Er zijn momenten waarop hij in z’n bolletje nog een jonge hond is. Dan probeert hij nog een drafje in te zetten. Maar een doorgemaakte TIA, neurologische afwijkingen, spondylose en kwaadaardig weefsel in z’n lijf, gooien flink roet in het eten.

Het was daarom een belangrijke en betekenisvolle shoot gisteravond. En natuurlijk heb je het er dan over. Want je kunt er niet aan voorbij gaan, je ziet het immers voor je neus gebeuren. Bandit is moe. En dat is lastig en confronterend maar ook weer heel mooi. Want het was extra genieten van zijn aanwezigheid. Hij wilde alleen maar lopen, lopen en nog eens lopen, nergens naar toe. En dus hebben we dat maar gedaan. Met veel rust en geduld liep Rachel alle kleine rondjes met hem mee. Steeds maar weer opnieuw. En zo nu en dan kregen we even zijn aandacht, stond hij heel even stil, om vervolgens weer met zijn eindeloze wandeling door te gaan.

Als hondenbezitter weet je dat er een dag gaat komen dat je afscheid moet gaan nemen. Je kunt alleen maar hopen dat dit vele jaren duurt. Bandit is het gelukt, hij is inmiddels 13 jaar en heeft  enorm van het leven genoten. Een hechte vriendschap en liefde ervaren van Rachel en haar man. Alles eruit gehaald wat er in zat. En wat er ook gebeurt en wanneer het ook zal gebeuren, die liefde en vriendschap is voor altijd!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: