Skip to main content

Ze was verbaasd over mijn enthousiasme, toen ze via Whatsapp liet weten een shoot te willen plannen met Bo, haar Rottweiler. “Mensen zijn geen fan van het ras” zei ze erbij. Tja, met de ene hond heb ik ook iets meer dan de andere. Maar Ik weet natuurlijk ook wel dat het bij deze rassen altijd wat anders ligt.  Dit zijn de “boosaardige” rassen. Je kunt als hond nog zo’n lieverd zijn, je best doen om aan alle menselijke verwachtingen te voldoen.  Hoor je bij de “boosaardige” groep, dan heb je heel wat te bewijzen en is het vaak niet goed genoeg. Sterker nog, de zweep gaat er nog eens extra over. Opvoeden met harde hand, leren en een vertrouwensband opbouwen met behulp van pijnprikkels, intimidatie en dominantie. Nou ja, naar mijn idee wordt een dier hier niet heel gelukkig van, integendeel, angst en onveiligheid neemt toe….tot de grens wordt bereikt.

Bo is 3 jaar oud en nog maar sinds begin dit jaar bij Ruth en haar vriend.  Bo heeft moeten leren om te vertrouwen, om blij te zijn, zijn eigen keuzes te maken en daarmee zelfvertrouwen te krijgen. Nog af en toe gaat hij flink in verzet wanneer er iets, wat voor hem dreigend is, op hem afkomt.  Maar inmiddels kennen ze hem goed en weten ze welke situaties vermeden moeten worden. Zo helpen ze hem een beetje mee. Hij moest van ver komen maar ze zien nu al een hele andere hond dan toen hij er net was.

Want Bo wil echt wel, het is grote knuffelkont. Je ligt wel direct op de grond als hij zijn gespierde lijf tegen je aandrukt om knuffels te scoren. Bedolven onder heel veel Rottweilerliefde zullen we maar zeggen. Uiteindelijk is Bo niet alleen maar een Rottweiler. Hij is vooral Bo, en jonge volwassen hond die de wereld nog aan het ontdekken is. De grenzen van onze mensenmaatschappij in vertrouwen moet kunnen leren. Die opzoek is naar een veilige plek om te zijn, te leven, oud te worden. Die heel veel liefde te geven heeft maar er vooral ook recht op heeft om heel veel liefde te krijgen. En er zullen wat wonden uit zijn eerste levensjaren te helen zijn…..

Nu had ik een hele stoere foto van Bo kunnen plaatsen. Een foto waar hij zijn kracht en sterke persoonlijkheid laat zien. Want die foto’s heb ik zeker kunnen maken, dat is immers op en top Bo. En hij deed het werkelijk fantastisch tijdens de shoot. Maar ik heb er, voor nu,  bewust voor gekozen eens niet voor zo’n stereotype plaatje te gaan. Maar Bo juist te laten zien zoals hij ook is. Ontspannen, relaxed…..zachtaardig.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: