Skip to main content

Ik had er al even op zitten wachten, mijn date met Brody uit Hardenberg. Gisterenavond was het zo ver en ik was heel nieuwsgierig. Had wel verwacht dat hij knap zou zijn en niets was minder waar. Wat een stoere vent en wat een ontzettende lieverd. Brody is een Shetland Sheepdog van 8 jaar oud. Maar niet zomaar een Sheltie, nee dit is een bijzonder dapper exemplaar. Hij heeft al heel wat operaties achter de rug, waarbij inmiddels alle vier zijn pootjes aangedaan zijn. Nare aandoeningen, vervelende blessures en operaties die flink mis zijn gaan. Het heeft hem veel gekost en mede door de artrose die is ontstaan is bewegen niet meer gemakkelijk. Dus is de doggyride altijd mee en laat hij zich prinsheerlijk rondrijden als het genoeg is geweest. Niet dat iedereen dat snapt overigens. Te vaak oordelen mensen snel en wordt er bedenkelijk naar Carla, de eigenaar, gekeken. Ze zou haar hond verwennen…….. tja, men moest eens weten.

Ik ben altijd weer onder de indruk van de enorme veerkracht en doorzettingsvermogen die honden hebben. Als je niet beter zou weten of niet kritisch zou kijken, valt het niet direct op dat Brody moeite heeft met bewegen. Hij heeft een stralende glimlach, komt je vrolijk en vriendelijk begroeten, loopt rustig met ons mee en laat z’n neusje het werk doen. Hij kijkt niet naar zijn beperkingen maar richt zich helemaal op wat hij wel kan. Dat gaat vanzelf, dat is gewoon zo als het is. Hij heeft het grote geluk dat hij volledig kan rekenen op de onvoorwaardelijke liefde, veiligheid en steun van de mensen die hem intens lief hebben. Hij vertrouwt daar ook op, zoekt hun steun en geeft aan hen ook duidelijk aan wanneer het hem teveel wordt. Samen met hen durft hij dapper naar de dierenarts te gaan en doet hij steeds maar weer zijn best om goed te herstellen en te genieten van zijn pleziertjes.

Hij heeft Carla geleerd dat je elke dag kunt genieten en positief kunt blijven, ondanks alle ongemakken. Denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Soms zijn er aanpassingen nodig, neem je het commentaar van andere voor lief, sla je een feestje over omdat je hem niet alleen wilt laten en neem je twee dagen rust na een half uurtje dolle pret bij het zwemmen. Brody plukt de dag, geniet van het moment en straalt nog altijd heel veel blijheid uit. Carla verwoord het mooi; “zolang ik zie dat Brody gelukkig is, gaan we er voor. Carpe Diem.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: