Skip to main content
Onlangs plaatste ik een foto van Anika met haar roedel Newfoundlanders. Drie dames, Bella (9 jr), Ayasha (7 jr) en Holly (19 wk) Ik mocht Anika en Bella in 2018 al eens ontmoeten, toen zij beide meewerkten aan een workshop Hondenfotografie die ik toen gaf. Toen al viel op welke bijzonder band zij en Bella hebben.
Honden zijn niet altijd dol op het hebben van direct contact. Willen niet altijd nabij zijn, aangeraakt worden of dat er heel direct oogcontact gemaakt wordt. Ook niet met hun eigen begeleider. Thuis misschien nog wel, dan is vaak alles anders dan tijdens een fotoshoot. Contact foto’s lukken dan ook alleen echt goed, wanneer de hond zich ontspannen genoeg voelt en er een sterke vertrouwensband is.
Bella is een bijzondere hond. Weer zo’n karakter die dwars door je ziel kijkt. Alsof ze bij de eerste aanblik direct weet wat je nodig hebt. Ze heeft een groot invoelend vermogen en is erg zorgzaam.
Toen Anika zwanger was van haar eerste kindje bleek Bella schijnzwanger te zijn. Op zich al opmerkelijk maar zeker wanneer je weet dat Bella gesteriliseerd is. Ze begon zelfs melk af te geven! “Ze is zo bijzonder” aldus Anika.
Bella maakt contact, zoekt je op als je het nodig hebt. Overdonderd je letterlijk met haar warme zachte lijf en lebberkussen. Ze heeft zelfs een stilzwijgende deal met Ayasha; Bella krijgt de kusje, Ayasha de koekjes. Klein obstakel nu in deze afspraak, genaamd Holly. Want Holly is van de kusjes én de koekjes! 😁
Bella is inmiddels 9 jaar en dat is voor een Newfoundlander al een hele leeftijd. Ik vind het oprecht geweldig dat ik haar weer heb mogen ontmoeten en haar warme, zachte karakter heb mogen ervaren. Een knuffel met lebberkus van haar was voor mij het cadeautje van de dag! Dank je wel lieve, wijze, Grande Bella!🥰
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: