Skip to main content

Broodfokteefje, je leest er zo makkelijk overheen. Want wat betekent dat nou eigenlijk? Wat betekent dat eigenlijk voor Lee. Dat hele knappe Bully XXL teefje die vanochtend langs kwam voor een shoot. Voor haar betekent het dat ze pas sinds een jaar een veilig thuis heeft gevonden. Een thuis waar ze liefde en vooral respect krijgt.  En dan is ze nog maar 2,5 jaar oud. Daarvoor was ze enkel en alleen bedoelt om zoveel mogelijk pups te produceren zodat er veel geld kon worden verdiend. Zonder enig respect voor haar, voor haar gezondheid, voor haar ontwikkeling voor haar hele zijn. En natuurlijk, dan wordt ze ziek en aan de kant gezet. In 2,5 jaar, de belangrijkste jaren van haar ontwikkeling, komt ze bij 4 verschillende eigenaren.

Niemand weet raad met haar of kan het wat schelen. Maar gelukkig vindt ze de juiste plek, bij Daniek. Ze wordt verzorgd, behandeld voor haar medische problemen en opgenomen in het gezin. Niet altijd even makkelijk want Lee wist van de wereld niet af. Nooit iets mogen leren, nooit buiten gelopen, nooit hond kunnen zijn. En dan ben je ook nog een Bully. Dan is een beetje buiten de randjes kleuren al helemaal niet toegestaan.

Maar kijk haar nu. Vol verbazing ervaar ik haar kalmte en haar vertrouwen in mij. Ik mag haar aaien en kriebelen, graag zelfs, en ze snuffelt zachtjes aan mijn gezicht. Ze geniet extra van aandacht en zoekt de nabijheid van haar eigenaren altijd op. Lekker zo dicht mogelijk tegen je aan liggen en knuffelen maar. Dan kijk ik naar de foto’s en dan vind ik haar zo stoer, zo krachtig. Niet alleen qua spieren, want tjonge wat een lijf, maar vooral de kracht in haar koppie. Alles getrotseerd maar haar wijsheid behouden. Instaat om te leren en een vertrouwensband op te bouwen met Daniek,  ondanks haar slechte start. Daar kun je toch niet anders dan respect voor hebben. Voor beide trouwens😘

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: