Skip to main content
Stelling: voor een geslaagde fotoshoot moet je hond heel goed kunnen luisteren. Op de plaats kunnen blijven tot het commando vrij wordt gegeven. Anders wordt het natuurlijk een rommeltje…. wie denkt dat deze stelling klopt?
Een deel van deze stelling kan zeker waar zijn. Het kan een rommeltje worden. Maar dan wel een heel gezellig rommeltje. Neem nou een puppy, oké iets preciezer, neem nou Golden Retriever pup Rune van 11 weekjes jong. Concentratievermogen van een garnaaltje maar een 10 op het doen van grondig onderzoek, bijtkracht en doorzettingsvermogen. Scoort een uitmuntend op het brengen van vrolijkheid en uitdelen van knuffels. Combineer dit met een fotoshoot en je krijgt een heel gezellig rommeltje. Je kunt niet anders dan genieten en lachen om zoveel ondeugd en levenslust.
Natuurlijk gaat Rune niet precies daar zitten, staan of liggen waar wij dat willen. Weet je wel hoe saai dat is? Rune moet van links naar rechts rennen en springen. Alles achter de fotograaf is veel leuker dan er voor. Onder en in de lens is het ook interessant en met je snoet onder de grond is het nog leuker. Dat speelgoed wat mee is, op zich aardig maar veters zijn pas echt geweldig om aan te trekken en te sleuren. Een roze flos is wel oké maar Rune is meer van de trenchcoat ceintuurtjes. Wat ze het allerfijnste vond was lekker dicht tegen haar eigenaar aankruipen. Lekker kroelen, steun en veiligheid zoeken….jaja blablabla, dat “baasje” van Rune heeft gewoon handen waar je heerlijk op kunt knagen, vingers om op te kauwen. Klinkt al lekker rommelig hè?
Ja ik moet eerlijk zijn, het is heel fijn wanneer een hond goed op de plaats kan blijven. Dat is makkelijk voor een shoot en geeft de mogelijkheid om de foto’s te maken die je in je hoofd hebt. Maar als alleen dat kan, wat doen we dan met deze gezellig pups die alles nog mogen leren? Wat doen we met al die lieve honden die liever lekker hond zijn. Zelfstandig, onderzoekend, oud of juist nog heel speels zijn? Die wel even kunnen wachten maar liever hun tijd niet verdoen aan stilstaan, liggen of zitten. Gaat een fotoshoot men deze snuiters niet lukken?
Ze mogen van mij allemaal langs komen. We gaan vooral van ze genieten. Dan wordt het een gezellig rommeltje waarbij iedereen lekker ontspannen is. Niet in de laatste plaats de honden zelf. Het zal geen verrassing zijn dat juist dan, de mooiste en vooral leuke herkenbare foto’s ontstaan.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: