Skip to main content

Hi ik ben Marchien

Een absolute natuur-en dierenliefhebber, een honden-en buitenmens. Ik woon in het mooie Drenthe en al zo lang ik mij kan herinneren voel ik een connectie met dieren en natuur. Mijn fotografieavontuur begon in mijn tienerjaren met natuurfotografie. Na een uitstapje richting portret,- en bruidsfotografie, ben ik uiteindelijk daar gekomen waar mijn hart ligt en waar ik heel blij van word. Het fotograferen van honden. Ze zijn altijd echt, zonder oordeel, zonder verwachtingen, levend in het moment. Ze geven me rust en een intens gevoel van blijheid.

Magie van de Natuur

Daarnaast hou ik enorm van magie, laten we het “de magie van de natuur” noemen. Ik werk altijd buiten in het natuurlijk licht om deze magie in mijn foto’s te kunnen vangen. Fotograferen doe ik vanuit mijn hart en mijn liefde voor dieren, honden in het bijzonder. Fotoshoots waarbij het dier slechts het onderwerp is om het perfecte plaatje te kunnen maken, zijn voor mij echt niet oké!

Ik wil de honden fotograferen in al hun eigenheid en vrijheid. Zij zijn altijd leidend tijdens een shoot, zij bepalen hoe een shoot verloopt. Ze krijgen alle ruimte, laat ze in hun waarde en respecteer ten allen tijde hun grenzen en mogelijkheden. Ik werk met wat zij mij geven, niet met wat wij van ze verlangen.

Meer dan ooit begrijp ik de waarde van mooie foto’s van je hond!

Totaal onverwacht was ik hem kwijt. Mijn allerliefste beste hondenvriend, mijn maatje, mijn alles, onze Storm. Overleden! Hij was net 7,5 jaar oud, dit was niet hoe ik het voor me had gezien. We hadden nog zoveel avonturen te beleven en herinneringen te maken. Altijd waren we samen, zo hoorde het ook. Nu was daar die pijnlijke leegte, het intense verdriet en gemis. Direct voelde ik een sterke behoefte om hem dicht bij me te hebben. Om te voelen dat hij er nog altijd bij is en voor altijd bij ons blijft horen. Ik moest hem om me heen hebben om tegen hem aan te kunnen praten. Hem te kunnen vertellen hoeveel ik hem mis en hem nooit zal vergeten. Ik wilde in zijn trouwe ogen kunnen kijken om al onze mooie herinneringen op te halen. Zijn uitstraling, zijn unieke en lieve karakter. Een herinnering die nooit mag vervagen. Hij verdient het en hoort voor altijd, een plek in ons huis te hebben.

Op een manier die de hond alle eer aan doet.

Die plek heeft hij zeker gekregen, meerdere zelfs. De foto’s die in huis hangen zorgen ervoor dat hij er altijd bij zal zijn. Ze laten zo goed zien wie hij was, waar hij van kon genieten. Zo echt dat ik bijna zijn krullen weer kan voelen. Zo herkenbaar dat ik moet glimlachen wanneer ik naar hem kijk. Om de mooie herinneringen die dan in mij opkomen. De mooie plekken waar we samen hebben gewandeld. Meer dan ooit begrijp ik de waarde van mooie foto’s van je hond. Hoe belangrijk het is om de herinneringen die je samen maakt niet te verliezen. Op een manier die de hond alle eer aan doet. Die laat zien hoe hij was en hoe het voelde om samen met hem te zijn.

Dat ik dat kan en mag doen, vind ik magisch!

Ken je mij dan weet je dat ik;

• Een snelle prater ben. Vaak kan mijn stem mijn hoofd niet bijhouden
• Dol ben op Fantasy en Mystiek, films en series met magiërs, elfen en draken, ik smul ervan.
• Het liefst in een cottage in de Highlands van Schotland zou wonen.
• Ultiem geniet van lange wandelingen (met hond) door de natuur zonder iemand tegen te komen.
• De natuur mijn absolute happy place is.
• Een grote persoonlijke zone heb waarin ik snel ervaar dat het er te druk is. Tenzij het dieren zijn, dan kan het niet druk genoeg.
• Gek ben op spicy eten waarbij Indiaans en Thais mijn favorieten zijn.
• In het voorjaar druk in de weer ben met zaadjes zaaien en planten in mijn bloemen,-en moestuin.
• Zielsveel hou van mijn grote liefde Harald en onze, helaas in april’21 overleden, Wetterhoun Storm.