Skip to main content

VAAK GESTELDE VRAGEN (FAQ)

U kunt op deze website gratis de Introductiegids downloaden. In deze gids vindt u onder anderen informatie over de kosten en inhoud van het fotopakket. Er is ook een productgids beschikbaar via download, hier ziet u een overzicht van de beschikbare fotoproducten en tarieven.
Ja zeker, je kunt bij mij terecht wanneer je nog een prille beginnen bent en de basis van fotografie wilt leren, tot meer gevorderd met interesse in hondenfotografie en/ of beeldbewerking. Alle workshops en trajecten worden 1:1 gegeven. Alleen de basis workshop kan in een kleine groep, tot maximaal 6 personen gegeven worden.
Het is verstandig de shoot een maand tot 2 maanden van te voren te boeken. Maar soms komen er ook onverwacht plekjes vrij, dus neem maar gewoon contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
De shoots worden voornamelijk in Gasteren (Drenthe) of nabije omgeving gepland. Dit gebied ken ik goed evenals de lichtomstandigheden. Bij uitzondering komt ik ook op locatie. Dit doen we altijd in overleg, vraag gerust naar de mogelijkheden.
De shoots worden altijd gepland op die momenten van de dag waarop de lichtomstandigheden het mooiste zijn. Vaak zal dit in de ochtend en late namiddag, avond zijn. Afhankelijk van zomer- en wintertijd.
Bij (mot)regen en zeer dichte mist, zal de shoot verplaatst moeten worden. We kijken gezamenlijk naar een nieuwe mogelijkheid. Soms is het nodig om tot op de ochtend van de shoot hierover contact met elkaar te houden. WhatsApp wordt hierbij vaak gebruikt. Bewolking is geen probleem.
In mijn shoots bepalen de dieren hoe de shoot verloopt. Niets gebeurt onder dwang of geforceerd. De dieren krijgen alle tijd en ruimte om zichzelf te zijn en de ruimte te nemen die ze nodig hebben. De shoot worden gehouden op locaties waar weinig tot geen andere dieren (honden) aanwezig zijn. Door het gebruik van een lange brandpunt afstand kan ik ruim afstand van de dieren houden. Ik gebruik dunne fotografenlijntjes zodat de dieren niet los hoeven. U kunt ook zelf altijd dicht in de buurt van uw dier blijven. Let op: dwangmiddelen worden onder geen enkele voorwaarde gebruikt. Ik fotografeer niet wanneer er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van slipkettingen, gentle leaders, halti's of verboden schokbanden, prikbanden etc.
Nee ik doe gaan familieshoots, groepsfoto's ed. In mijn fotografiestijl staan de dieren centraal. Wanneer ik de eigenaar of kinderen samen met de dieren fotografeer dan is dat om de band tussen beide te laten zien of om een verhaal te vertellen. Voor een familieshoot of dergelijke verwijs ik u graag door naar mijn collega's.
Wanneer je de shoot hebt geboekt, ontvang je een informatiegids in de mail met daarin alle informatie over de fotoshoot, hoe je je daar op kunt voorbereiden en hoe het na de shoot verder gaat.
De foto bestanden worden niet in hoog resolutie geleverd. Wanneer de foto's afgedrukt worden bij een willekeurig fotolab kan ik de kwaliteit niet garanderen. Mijn kalibratie en kleurbeheer zijn afgestemd op de hoogste kwaliteit en de eisen van het kleinschalige fotolab waar ik mee samenwerk. Daarmee kan ik de kwaliteit garanderen en volledig achter het eindproduct staan. De ervaring leert dat fotoproducten van willekeurige grootaanbieders vaak een tegenvallend resultaat geven.
Dit zijn digitale bestanden die geoptimaliseerd zijn voor het delen op sociale media. Deze bestanden hebben een subtiel logo en zijn van lage resolutie. Ze zijn dan ook niet geschikt voor afdrukken. Voor het gebruik van de bestanden op sociale media zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Er zijn voorbeelden van de materialen die beschikbaar zijn voor het bestellen van afdrukken en Wall Art. Je kunt ze bekijken, voelen en vergelijken. Ook kan ik je op een eenvoudige manier helpen met de keuze voor het juiste formaat en de uiteindelijke fotokeuze. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Op de website is de productgids te downloaden met daarin een overzicht van alle mogelijkheden en tarieven.
Vanzelfsprekend. Op de website is de productgids te downloaden met daarin een overzicht van alle mogelijkheden en tarieven. De bestanden worden minimaal 1 jaar opgeslagen. Nabestellen kan dus ook nog op een ander moment.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial