VAAK GESTELDE VRAGEN (FAQ)

U kunt op deze website gratis de Introductiegids downloaden. In deze gids vindt u onder anderen informatie over de kosten en inhoud van het fotopakket. Er is ook een productgids beschikbaar via download, hier ziet u een overzicht van de beschikbare fotoproducten en tarieven.
Het kan voorkomen dat de gids niet door uw beveiligingssoftware komt, of dat de link niet meer werkzaam is. In dit geval kunt het nogmaals proberen met hetzelfde of een ander emailadres. Lukt dit niet, stuurt u mijn dan een email of WhatsApp bericht. Dan stuur ik u de gids(en) alsnog toe. Excuus voor het ongemak.
Ja zeker, je kunt bij mij terecht om de basis van fotografie te leren in de workshop De Magie van Fotografie. Daarnaast geef ik de privé (1:1) workshop De Magie van Hondenfotografie en Beeldbewerking. In 2022 start ik met een gaaf begeleidingstraject Het 1:1 Samen Onderweg Traject. Je kunt een brochure opvragen voor meer informatie. Iedereen kan fotograferen leren! Ik vind het geweldig om andere fotografen en liefhebbers, nieuwe vaardigheden te leren of ze te verbeteren. Er voor te zorgen dat ze zich verbazen en moeten glimlachen, als ze vol verbazing kijken naar de foto's die ze zelf hebben gemaakt. De praktijk workshops voor hondenfotografie geef ik nooit in een groep omdat ik dit niet bevorderlijk vindt voor het welzijn van de dieren.
Het is verstandig de shoot een maand tot 2 maanden van te voren te boeken. Maar soms komen er ook onverwacht plekjes vrij, dus neem maar gewoon contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
De shoots worden voornamelijk in Gasteren (Drenthe) of nabije omgeving gepland. Dit gebied ken ik goed evenals de lichtomstandigheden. Bij uitzondering komt ik ook op locatie. Dit doen we altijd in overleg, vraag gerust naar de mogelijkheden.
De shoots worden altijd gepland op die momenten van de dag waarop de lichtomstandigheden het mooiste zijn. Vaak zal dit in de ochtend en late namiddag, avond zijn. Afhankelijk van zomer- en wintertijd.
Bij (mot)regen en zeer dichte mist, zal de shoot verplaatst moeten worden. We kijken gezamenlijk naar een nieuwe mogelijkheid. Soms is het nodig om tot op de ochtend van de shoot hierover contact met elkaar te houden. WhatsApp wordt hierbij vaak gebruikt. Bewolking is geen probleem.
In mijn shoots bepalen de dieren hoe de shoot verloopt. Niets gebeurt onder dwang of geforceerd. De dieren krijgen alle tijd en ruimte om zichzelf te zijn en de ruimte te nemen die ze nodig hebben. De shoot worden gehouden op locaties waar weinig tot geen andere dieren (honden) aanwezig zijn. Door het gebruik van een lange brandpunt afstand kan ik ruim afstand van de dieren houden. Ik gebruik dunne fotografenlijntjes zodat de dieren niet los hoeven. U kunt ook zelf altijd dicht in de buurt van uw dier blijven. Let op: dwangmiddelen worden onder geen enkele voorwaarde gebruikt. Ik fotografeer niet wanneer er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van slipkettingen, gentle leaders, halti's of verboden schokbanden, prikbanden etc.
Ja dat doe ik zeker, maar dan wel in combinatie met een (huis)dier. Dat kan een hond of kat zijn maar ook konijnen of boerderijdieren. Lukt het niet om deze dieren mee te nemen op locatie ( praktisch / logistiek niet maar ook i.v.m. het stressniveau) dan heb ik daar goede oplossingen voor. Neem gerust contact op, dan overleggen we de mogelijkheden. Overigens fotografeer ik kinderen pas vanaf loopleeftijd.
Nee ik doe gaan familieshoots, groepsfoto's ed. In mijn fotografiestijl staan de dieren centraal. Wanneer ik de eigenaar of kinderen samen met de dieren fotografeer dan is dat om de band tussen beide te laten zien of om een verhaal te vertellen. Voor een familieshoot of dergelijke verwijs ik u graag door naar mijn collega's.
Nee. Ik fotografeer geen dieren die kleding of andere accessoires dragen. Daarvoor heb ik teveel respect voor het dier. Mocht speciaal daarvoor bedoelde kleding noodzakelijk / functioneel zijn, dan gebeurt dit na overleg.
Vanzelfsprekend. Er wordt zo veel mogelijk geprobeerd om deze shoots met voorrang in te plannen.
Wanneer je de shoot hebt geboekt, ontvang je een informatiegids in de mail met daarin alle informatie over de fotoshoot, hoe je je daar op kunt voorbereiden en hoe het na de shoot verder gaat.
De foto bestanden worden niet in hoog resolutie geleverd. Wanneer de foto's afgedrukt worden bij een willekeurig fotolab kan ik de kwaliteit niet garanderen. Mijn kalibratie en kleurbeheer zijn afgestemd op de hoogste kwaliteit en de eisen van het kleinschalige fotolab waar ik mee samenwerk. Daarmee kan ik de kwaliteit garanderen en volledig achter het eindproduct staan. De ervaring leert dat fotoproducten van willekeurige grootaanbieders vaak een tegenvallend resultaat geven.
Dit zijn digitale bestanden die geoptimaliseerd zijn voor het delen op sociale media. Deze bestanden hebben een subtiel logo en zijn van lage resolutie. Ze zijn dan ook niet geschikt voor afdrukken. Voor het gebruik van de bestanden op sociale media zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Wanneer de foto's gepresenteerd worden of direct na een shoot (afhankelijk van de wensen/mogelijkheden) kan ik voorbeelden laten zien van de materialen die beschikbaar zijn voor het bestellen van afdrukken en Wall Art. Je kunt het bekijken, voelen en vergelijken. Ook kan ik je op een eenvoudige manier helpen met de keuze voor het juiste formaat en de uiteindelijke fotokeuze. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Op de website is de productgids te downloaden met daarin een overzicht van alle mogelijkheden en tarieven.
Vanzelfsprekend. Op de website is de productgids te downloaden met daarin een overzicht van alle mogelijkheden en tarieven. De bestanden worden minimaal 1 jaar opgeslagen. Nabestellen kan dus ook nog op een ander moment.