VAAK GESTELDE VRAGEN (FAQ)

U kunt op deze website gratis de Introductiegids downloaden. In deze gids vindt u onder anderen informatie over de kosten en inhoud van het fotopakket. Er is ook een productgids beschikbaar via download, hier ziet u een overzicht van de beschikbare fotoproducten en tarieven.
Het kan voorkomen dat de gids niet door uw beveiligingssoftware komt, of dat de link niet meer werkzaam is. In dit geval kunt het nogmaals proberen met hetzelfde of een ander emailadres. Lukt dit niet, stuurt u mijn dan een email of WhatsApp bericht. Dan stuur ik u de gids(en) alsnog toe. Excuus voor het ongemak.
Het is verstandig de shoot een maand tot 2 maanden van te voren te boeken.
De shoots worden voornamelijk in Gasteren (Drenthe) of nabije omgeving gepland. Dit gebied ken ik goed evenals de lichtomstandigheden. Bij uitzondering komt ik ook op locatie. Dit doen we altijd in overleg, vraag gerust naar de mogelijkheden.
De shoots worden altijd gepland op die momenten van de dag waarop de lichtomstandigheden het mooiste zijn. Vaak zal dit in de ochtend en late namiddag, avond zijn. Afhankelijk van zomer- en wintertijd.
Bij (mot)regen en zeer dichte mist, zal de shoot verplaatst moeten worden. We kijken gezamenlijk naar een nieuwe mogelijkheid. Soms is het nodig om tot op de ochtend van de shoot hierover contact met elkaar te houden. WhatsApp wordt hierbij vaak gebruikt. Bewolking is geen probleem.
Ja zeker. Ik gebruik dunne fotografenlijntjes en halsters bij paarden. Die werk ik heel gemakkelijk weg.
Absoluut. In mijn shoots bepalen de dieren hoe de shoot verloopt. Niets gebeurt onder dwang of geforceerd. De dieren krijgen alle tijd en ruimte om zichzelf te zijn en de ruimte te nemen die ze nodig hebben. De shoot worden gehouden op locaties waar weinig tot geen andere dieren (honden) aanwezig zijn. Door het gebruik van een lange brandpunt afstand kan ik ruim afstand van de dieren houden. Ik gebruik dunne fotografenlijntjes zodat de dieren niet los hoeven. U kunt ook zelf altijd dicht in de buurt van uw dier blijven. Let op: dwangmiddelen worden onder geen enkele voorwaarde gebruikt. Ik fotografeer niet wanneer er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van slipkettingen, gentle leaders of de verboden schokbanden, prikbanden etc.
Vanzelfsprekend. Er wordt zo veel mogelijk geprobeerd om deze shoots met voorrang in te plannen.
Wanneer je de shoot hebt geboekt, ontvang je een informatiegids in de mail met daarin alle informatie over de fotoshoot, hoe je je daar op kunt voorbereiden en hoe het na de shoot verder gaat.
Nee ik doe gaan familieshoots, groepsfoto's ed. In mijn fotografiestijl staan de dieren centraal. Wanneer ik de eigenaar of kinderen samen met de dieren fotografeer dan is dat om de band tussen beide te laten zien of om een verhaal te vertellen. Voor een familieshoot of dergelijke verwijs ik u graag door naar mijn collega's.
Nee. Ik fotografeer geen dieren die kleding of andere accessoires dragen. Daarvoor heb ik teveel respect voor het dier. Mocht speciaal daarvoor bedoelde kleding noodzakelijk / functioneel zijn, dan gebeurt dit na overleg.
De foto bestanden worden niet in hoog resolutie geleverd. Wanneer de foto's afgedrukt worden bij een willekeurig fotolab zoals het Kruidvat, Hema of Albelli, kan ik de kwaliteit niet garanderen. Mijn kalibratie en kleurbeheer zijn afgestemd op de hoogste kwaliteit. De ervaring leert dat fotoproducten van andere aanbieders dan die door mij geselecteerd, vaak een tegenvallend resultaat geven. Deze foto's hebben weinig contrast, zijn te vlak van kleur en zijn vaak donkerder dan gewenst.
Dit zijn digitale bestanden die geoptimaliseerd zijn voor het delen op sociale media. Deze bestanden hebben een subtiel logo en zijn van lage resolutie. Ze zijn dan ook niet geschikt voor afdrukken. Voor het gebruik van de bestanden op sociale media zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Wanneer de foto's gepresenteerd worden of direct na een shoot (afhankelijk van de wensen/mogelijkheden) kan ik voorbeelden laten zien van de materialen die beschikbaar zijn voor het bestellen van afdrukken en Wall Art. Je kunt het bekijken, voelen en vergelijken. Ook kan ik je op een eenvoudige manier helpen met de keuze voor het juiste formaat en de uiteindelijke fotokeuze. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Op de website is de productgids te downloaden met daarin een overzicht van alle mogelijkheden en tarieven.
Vanzelfsprekend. Op de website is de productgids te downloaden met daarin een overzicht van alle mogelijkheden en tarieven. De bestanden worden minimaal 1 jaar opgeslagen. Nabestellen kan dus ook nog op een ander moment.