Skip to main content

WELZIJN BOVEN HET PERFECTE PLAATJE

Fotograferen van honden is een vak apart. Het is veel meer dan het dier ergens stil laten zitten en de ontspanknop indrukken. Een fotoshoot is voor de meeste honden erg ongewoon. We zijn buiten, in gebied waar normaal heerlijk wordt gewandeld. Maar nu gaat ineens alles anders. We blijven veel langer ergens stil staan, er ligt een vreemde op de grond met een gek zwart oog naar de hond te staren. Allemaal zaken die stressvol en intimiderend voor de hond kunnen zijn.  Oog hebben voor het welzijn van de honden is wat mij betreft van het grootste belang.  Dan moet je wel goed weten waar je op moet letten….

ALTIJD EEN 1:1 PRAKTIJK HONDENFOTOGRAFIE

Module 4 Hondenfotografie bied ik altijd in privévorm aan. Dit heeft alles te maken met mijn oog voor het welzijn van de honden. Meerder mensen die tegelijk hun camera op een hond gericht houden, ervaar ik als voor de dieren bijzonder onprettig. Daarbij worden de honden in mijn beleving dan teveel “het onderwerp” dat moet gaan zorgen voor het perfecte plaatje. In een 1:1 workshop is in mijn ervaring veel meer de mogelijkheid om de hond leidend te laten zijn en het te doen met dat wat de hond ons kan geven. En dus niet met dat wat wij van de hond verlangen.

INHOUD OP MAAT.

Spreekt bovenstaande jou aan? Dan ben je meer dan welkom om samen met mij in de wereld van de hondenfotografie te duiken. Omdat de module 1:1 gegeven wordt, kan de invulling ervan helemaal afgestemd worden op jouw behoefte. Of je nu een beginner bent in het fotograferen of al meer ervaren. We gaan aan de slag met dat wat jij wilt leren!

Hondenfotografie is een specialisatie binnen de fotografie. Het is daarom wel wenselijk dat je kennis hebt van de belichtingsdriehoek en deze in de praktijk ook goed weet toe te passen. Heb je dit nog niet? Volg dan eerst Module 1 en eventueel Module 2 van het Leerprogramma op Maat. 

Is dit voor jou herkenbaar?

Je wilt honden fotograferen met oprecht respect voor hun welzijn

Je wilt leren hoe je hier oog voor kunt houden en hun grenzen kunt respecteren.

Een shoot ontspannen laten zijn voor hond en eigenaar?

Liever niet deelnemen aan groepsworkshops als het gaat om het fotograferen van dieren?

Dromerige foto’s maken van je eigen hond of die van anderen?

Scherpe foto’s van honden kunnen maken.

De techniek om ze “magisch” te maken onder de knie krijgen.

Selectief aan de slag met de technieken die jij wilt leren of verbeteren.

Je leer jij liever 1:1 dan in een groep.

Dan is deze module bij uitstek geschikt voor jou!

Wat heb je nodig om deze module te volgen?

Je houdt van dieren in het algemeen en honden in het bijzonder. Het welbevinden van dieren gaat voor jou altijd boven het perfecte plaatje.

Interesse in het fotograferen van honden ( de kennis en techniek leent zich ook uitstekend voor kinderfotografie)

Geduld is één van je beste eigenschappen!

Je kunt al goed werken met de belichtingsdriehoek ISO, Sluitertijd en Diafragma. ( Volg eerst Module 1 en eventueel 2 van het Leerprogramma wanneer je dit nog niet onder de knie hebt.)

Je hebt een systeem,- of spiegelreflexcamera (handmatig in te stellen en in RAW te fotograferen).

Je bent in het bezit bent van een prime- of zoomlens, minimaal F2.8. en een minimale brandpuntafstand van 85mm, bij voorkeur 200mm.

Je bent mobiel genoeg om plat op de grond te liggen, door de hurken te gaan of andere gekke houdingen aan te nemen. Je bent niet bang om vies te worden 😉

Hoe gaat het in zijn werk?

Van te voren ontvang je een video met daarin informatie en uitleg over de wijze waarom honden met ons en met elkaar communiceren. Hier komen we aan het begin van de shoot nog uitgebreid op terug.

Ook krijg je een korte vragenlijst om de workshop helemaal op maat voor jou te kunnen inrichten. De inhoud kan dus voor iedereen weer anders zijn.

We plannen samen een moment voor jouw fotoshoot met een hondenmodel die ik voor je heb geregeld. De keuze voor de hond, fomaat, kleur, gedrag, bepalen we samen in overleg. Wil je liever je iegen hond fotograferen? Dat kan, we bespreken samen de voorwaarden op dit op een fijne manier te kunnen doen.

Deze fotoshoot is van jou, jij fotografeert en ik begeleid je er doorheen. Je gaat het dus rechtstreeks in de praktijk leren.

De shoot duurt gemiddeld 1,5 tot maximaal 2 uur.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial